Systemiek.

Praktijk voor relatie- en gezinstherapie.

De therapie

U kunt bij mij terecht voor: 

  • partner relatietherapie
  • gezinstherapie
  • individuele systeemtherapie 

Als systeemtherapeut ben ik een tijdelijke bezoeker in uw leven. Ik maak contact met iedereen en kies partij voor iedereen. Ik help u de patronen waarin u en uw naasten verstrikt zijn geraakt te ontwarren en de onderliggende emotionele behoeften bloot te leggen en voelbaar te maken. Dit leidt tot een vergroot emotioneel begrip van elkaar waarna we kunnen toewerken naar de verandering die u wenst in uw relaties met belangrijke anderen. 

In de therapie wissel ik tussen dichtbij en ver af, beschouwend en meevoelend, wetend en niet wetend maar altijd betrokken en betrouwbaar. Ik integreer interventies vanuit verschillende stromingen om te komen tot een passende therapie waarbinnen u kunt komen tot duurzame veranderingen in uw relaties en tot een hernieuwde waardering voor uw sterke kanten en krachten. Ik werk creatief, confronterend en op het scherpst van de snede maar altijd binnen een veilig therapeutisch klimaat. 

De therapie vindt plaats bij u thuis. Op die manier ben ik letterlijk een bezoeker in uw leven. Ik betreed uw domein en leer u kennen in uw natuurlijke omgeving en pas me daarop aan. Therapie bij mensen thuis is gebruikelijk in de systeemtherapie en draagt in grote mate bij aan de effectiviteit. Dat komt omdat u meer uzelf bent in uw eigen omgeving en meer op uw gemak. Daarnaast zijn er de praktische voordelen zoals het niet hoeven reizen of kinderopvang regelen. De therapie kan s'avonds, in het weekend en beperkt overdag plaatsvinden. Allemaal zaken die helpen ontstressen en een positieve bijdrage leveren aan de voorwaarden voor een effectieve therapie. 

Ik vind het prettig eerst telefonisch met u te overleggen na aanmelding waarna de therapie snel kan beginnen. Geen wachtlijst of ingewikkelde intakeprocedures. Een eerste gesprek is niet alleen informatie verzamelen, we gaan meteen beginnen.
 

Hier vindt u een video met een uitleg over systeemtherapie door hoofdopleider Jan Baars